16 August 2006

Enjoy the silence - vol hullud naabrid

Mu ühest lemmiktegevusest muidu tegevusetutel päevadel, aias raamatulugemisest, on viimasel ajal saanud paras katsumus. Õigupoolest, kui tahta seda teha minimaalse müralisandiga - kõige rohkem liiklus ja mööduvad inimesed ning vahel sellegi eest kaitsev pleierimuusika.
Täna tundub olevat üks neist eriti kärarikastest päevadest. Ületeenaabrite veidra muusikamaitse ja 24/7 joobes peetavate vestlustega olen ma peaaegu harjumas. Hetk tagasi oli kuulda, et mehed olid enda jaoks avastanud mingi laulupeomuusika ja siis kellegi a la Mati Nuude - vahelduseks Elmarile või ise kõvasti-ja-valesti musitseerimisele. Ja nüüd tuli keegi vist küllagi - hõiskeid kordi rohkem kui muidu - karedad kurguhäälsed ärajoodud arusaamatud sõna- ja lausemoodustised. Sekka ka üksik naishääl.
Uueks lisandiks on üleaianaabrite õuest kostev koera hale vingumine-ulgumine - tavaliselt on too kutsa ilusti tasa ja haugub vaid möödujate peale -, aeg-ajalt kellegi põnni lapsehäälne "baabushka, baaaaaabushka!" ning mingid piiksud, millele järgneb vastiku piiksuheliga Mary-ja-lamba-lugu või sepapoiste kiirendatud versioon.
Toas ei taha/viitsi, väljas ei saa. Üle tänava tundub varaõhtune pidu tuure koguvat - üha rohkem inimesi värava taga, üha rohkem hääli ja nüüd on ka kuskilt makist kostvad elektrikitarrikäigud segatune mootorsaepõrinaga taamal. Mõnusat lugemist.

1 comment:

Anonymous said...

Jaa, aga minu naabrid oleks üleüleeile oma maja maha põletanud. Oi nalja ja trillerit. Täiesti äksjon. Täna istus üks naaber ületeenaabri hoovis ja ajas juttu, ise täis kui tinavile. Jaa naabrid on toreda (õnneks teisel pool on kuuvanune tüdrukbeebi vaikne laps). Tunnen südamest kaasa ja loodan, et jääd neid vahvaid kaaslasi üle tee saksamaal igatsema :P