28 April 2006

Die letzte Schulglocke
Midagi ma olen ikka koolist õppinud ka. Aga et siis meie kõige viimane tund. Õpetajaks Malle Eskusson. Nii palju asju oli, mida ta rääkis, ja ega ma kogu aeg ei kuulanudki - meie igavene viga vist. Ja mitte ainult meie. Aga ta ütles, et me kunagi ei saaks nii rikkaks, et unustaksime abivajajad enda kõrval ja et alati oleks me nii head, et ulataks abikäe, kui kellelgi vaja. Siis oli ka meil võimalus küsida ja uurida ja puurida. Ehk siis väike lisateadmine õpetaja elust. Koolis polnud ta kunagi õpetaja lemmik. Ega ülikooliski kõik väga kergelt läinud - ühe ala pealt teisele ja veelkord. Ja siis ta ütles, et kooliaeg - ülikooliaeg - on just see, mis meelde jääb ja mida enam tagasi ei saa. Niisiis peab võimalikult palju kõike tegema ja igal pool käima. Kooliaeg ongi see lolluste ja lollitamise aeg, nende väikeste nõmeduste aeg, ütles ta.
Ta soovis meile neid ilusaid ja armsaid siiraid asju ja eks me proovi, eks me ürita. Mina soovin praegu, et see 9-tsükkel edasi ei läheks - ärge minge, palun.
Edasi juhtus nii palju. Saime koolipeal lilli ja Eskut otsida, pulgakommi süüa, oksjonit pidada. Seejärel piiiiiiiiiikk jalutuskäik marsruudil Rüütli tänav - lõbustuspark - kool. Lõbustusparki saime natuke rüüstatud, mõned said Jungaga sõita, mõned kiikudel keerelda (meeletus veepritsimises) jne. Sami juures jäid mõned maha ja peale mõningast kooli juures ootamist vallutasime teatri kohviku rõdu.
Riina kaks jäätist, friikartulid, veel meeletu ports jäätist ja muud head-paremat hiljem oli pidu-pidu. Mirage ja lastedisko. Oi, fuh, kui jube see muusika seal oli. Alguses vähemalt. Sütevaka esindus meie klassi poolelt seisis siis seitsmekesi ukse kõrval vaikselt koos. Aga no ei saa...Ikka tantsima ju! Paar tobedat klubilugu tuli välja kannatada (tantsimise osas muidugi head lood) ning siis lood ajast, mil me veel algklassides olime - Backstreet Boysi "Everybody", Spice Girls ja...Smells Like Teen Spirit! Oijee - õhtuks väike hüppamisproov ja soojendus.
Ja muidugi sai ka SÜtevaka esindus ehk meie ära käia ka laval - lauluks "Väiksed kalad" või mis selle nimi ongi. Igatahes lõbus oli, kuigi Andruse meelest oleks võinud ikka tükk aega kauem laval olla.
Aiiiiii. Ära unustasin enne. BÄND! Tutipeo lõpuosas, enne vannete andmist, esines bänd. Koosseis ja instrument - Miku laulu ja kitarriga, Merje samuti laulu ja kitarriga, Uska laulu ja bassiga, trummidel Ratnik. Esitamisel olid teosed: "Kuu on päike" hoopis teiste sõnadega (kas lähme laulame Tannule õhtul? Ta ju lubaks :D) ning muidugi "Wild Thing". Ülisupermõnusad kaks lugu.
Programm jätkub õhtul. JEE!
Pilte saab ka kunagi kuskilt.
"Alati peale kontrolltööd..."

2 comments:

Merli Vajakas said...

siiralt tänan nii põhjaliku postituse eest :)
kalli-kalli.
meil oli viljandis ka väga vahva. krdima kahju, et need kaks vahvat asja täpselt ühel ajal olid. ma ei kahetse, et viljandisse tulin, kuid tutipäev oleks võinud ...erm...varem või hiljem olla (A) või vastupidi...eksole :D

ma panin ka just neljapäeval story of the yeari playeri peale :D milline kokkusattumus :D:D:D

bänd oli kindlasti äge :D ja...nojh...ma usun, et seltskond ka...oeh..:D

evelay said...

seltskond oligi lahe! kusjuures...sellise osakesega klassist pool päeva ringi jalutada ja jäätist süüa on hästi armas. =)